De Duynroos

bol

De bol van Tuitjehorn

Er was eens... een Woonwens van Marja en Hennie en deze woonwens werd ingewilligd door de Wooncompagnie. Marja en Hennie wilden graag een kunstwerk op een stukje verwaarloosd groen en aangezien Marja van mozaiek houdt, werd het een mozaiekbol.

Hun wens was, dat het wapen van Harenkarspel in het ontwerp werd verwerkt. De gemeente Harenkarspel gaat fuseren met de gemeente Schagen en de gemeente Harenkarspel gaat verdwijnen, vandaar. In het wapen zit een kroontje, Sint Maarten op zijn paard, 3 haringen, 2 witte driehoeken en een jachthoorn. Verder staan op de bol een appeltje, symbool van camping de Bongerd en deze staat ook voor het agrarische karakter van Tuitjehorn, de kleuren van de gemeentevlag, een oog, omdat Tuitjehorn een eigen gezicht heeft ( en stiekum omdat de maakster van de bol in CallantsOOG woont), een vlinder, omdat de dierentuin Blankendael in Tuitjehorn gevestigd is en een voetbal, die staat voor de sport in Tuitjehorn.


bank

Mozaiekbank

We hebben onze eerste grote opdracht gedaan. Wieringerwaard bestaat 400 jaar. De inwoners krijgen daarom een mozaiekbank van de Wooncompagnie. De mozaiekbank is inmiddels klaar.Het project is uitgevoerd door Anita, Kim, Trudy en basischool de Tweewegen. De leerlingen van basisschool de Tweewegen hebben tekeningen gemaakt over wonen in Wieringerwaard. Met deze tekeningen is het definitieve ontwerp gemaakt. Het project is begeleid door Anita van Egmond.

Op youtube staat een filmpje van de opening van mozaiekbank.

Klik hier voor het filmpje

Wilt U ook zo'n mooie bank of iets anders moois om uw tuin,huis,buurt of speelplein te verfraaien? Wij maken graag een afspraak met U voor een vrijblijvende offerte.


spiegel

Mozaiekspiegel

Een echtpaar uit Schagen fietsen langs de Etalage en zagen daar een mooie spiegel. Naar zo'n spiegel waren ze al jaren op zoek, maar dan een maatje groter en in hun eigen kleuren. Na een gezellig rondje kleuren en glasstukjes uitzoeken ging ik aan het werk, met deze fraaie spiegel als resultaat!